tiistai 13. toukokuuta 2014

Tie tähän päivään..

Mitä olemme saaneet tähän päivään mennessä aikaiseksi ovat päivämäärän päätös, hääjuhlaa varten on paikka varattu sekä budjetti laadittu. Vielä on pitkä matka edessä, mutta jotain on sentään jo lukkoon lyöty!

Paikan hääjuhlaa varten löysimme häämessuilta, joissa vierailimme tammikuun alussa Turussa. Selailimme lukuisia nettisivuja lähellä Turkua olevista paikoista. Kuitenkin yksi oli ylitse muiden näin netin selailun perustella ja pyysimme esittelyajan kyseiseen paikkaan. En ole koskaan pitänyt mistään nuorisotaloista tai muista seurakunnan tiloista juhlatilana, sillä kammoan täysin puusta koostuvaa tilaa/kokonaisuutta. Ainakin useat tällaiset paikat täällä Turun seudulla ovat tällaisia. Nämä olisivat edullisia paikkoja, mutta vaatisivat rutkasti koristelua.. Tämän vuoksi siis suljimme kyseiset paikat vaihtoehdoistamme. Tämän päätöksen jälkeen keskityimme enemmän erilaisiin tiloihin ja kartanoihin. Näissä on upean näköisiä tiloja ja maisemia myös ulkopuolella, joita voisi hyödyntää kesähäissä. Usein näma kattavat todella suuret häät tai muodostuvat useammasta pienestä huoneesta. En halua tilan olevan liian suuri, jotta emme huku sinne. Minulle on myös tärkeää, että vieraat saisivat olla kaikki mahdollisesti samassa tilassa. Nämä ovat kalleempia vaihtoehtoja sekä usein sisältävät oman pitopalvelun sekä anniskeluoikeudet. 

Meidän vierailemamme paikka on nimeltään Tammiston tila, joka sijaitsee aivan Raision ja Naantalin rajalla. Se on tila, jossa yhdistyvät kaunis ympäristö sekä vanhan ajan vivahde. Se vaikutti välittömästi meidän näköiseltämme. Paikan puolesta saamme tarjoilijan, pöytien koristelua, asiat jne. Nämä ovat suuria etuja ja näissäkin tulee säästettyä rahaa.


Varasimme paikan muutaman päivän päästä esittelyn jälkeen ja nyt odotellaan elokuuta 2015!

Budjetin luominen tuntuu mahdottomalta tehtävältä, sillä enhän osaa sanoa, mitä kaikki tulee maksamaan.. Vaikka kuinka paljon tekisin taustatyötä ja selvittelyä netissä, hinta tuntuu silti aina hieman muuttuvan. Meille kuitenkin on tärkeää, että tähän päivään satsataan, mutta kohtuuksien rajoissa. Haluamme kustantaa häämme pääosin ja itse ja tämänhetkinen elämäntilanteemme opiskelijoina vaikuttaa paljon budjettiimme. Onneksi tykkään touhuta ja väsätä kaikennäköistä, joten itse tekeminen ei ole ongelma. :) Haluan, että oma kädenjälki näkyy häissämme mahdollisimman paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikka,

ilahdun paljon kommenteista! Ne auttavat minua kehittämään blogiani sekä varmasti avartavat silmiäni, kiitos jo etukäteen. :)