lauantai 4. lokakuuta 2014

Jos vieraita kuhisee...


Tässä teille hyvät lukijat löytämäni vinkki, kuinka saada vieraslista muokattua kelvolliseksi helpoin keinoin! :) Valitettavasti se on englannin kielinen. 



Lähde: Pinterest



Mielestäni on tärkeää, että vieraslistä muodostuisi melko tasapuolisesti molempien vihittävien sukulaisista. Tietysti on tilanteita, joissa se on yksinkertaisesti mahdotonta. Myös kuvan kolmas kohta, jossa kehoitetaan jakamaan vieraat tiettyihin luokkiin, auttaa varmasti vieraiden karsimisessa. On helpompaa päättää, että karsitaan kokonaan joku tietty ryhmä pois kuin laittaa yksittäisiä ihmisiä arvo järjestykseen. 

Häät ovat minulle sellainen juhla, jonka todella haluan viettää läheisteni kanssa. Meistä ei kuitenkaan kumpikaan niin sanotusti hihku ilosta olla huomion keskipiste, joten jo tästä syystä meidän on ollut helppo karsia vieraslistalta ihmisiä pois. Emme halua häihimme esimerkiksi kaukaisia sukulaisia, joiden kanssa emme ole tekemisissä. Osa minun sukuni häistä on ollut todella suuria, jonne kutsutaan kaikki isovanhempien sisarukset (ja niitähän muuten riittää :D) ja niin edelleen. En kuitenkaan usko, että kukaan pistää pahakseen, jos ei kutsu postiluukusta tipahda. Kysehän on kuitenkin meidän päivästämme. :) Häät eivät mielestäni ole syy saattaa kaukaisia sukulaisia taas yhteen. Olen ehkä ilkeä ihminen, mutta mielestäni häihin eivät kuulu ihmiset joita ei meidän elämämme muuten kiinnosta. 

Tällä hetkellä meidän vieraslistamme muodostuu noin 60 hengestä ja näissä luvuissa se myös pyritään pitämään. :) Molempien suvuista tulee suunnilleen yhtä paljon vieraita. Tulevan ukkomiehen perhe on suuri ja he eivät ole kovin läheisiä sukulaistensa kanssa ja monia heistä en ole vielä edes tavannut. Olemme myös sopineet, että häämme eivät ole paikka ensitapaamisille. Tällaiset päätökset ovat helpottaneet vieraslistan tekemistä. :) 

Viidennestä kohdasta, jossa puhutaan aveceista. Meillä tämä ongelma kohdistuu lähinnä kavereihimme. Meillä on paljon omia kavereita, jotka kuitenkin haluamme häihin. Heillä saattaa olla pitkäaikaisiakin tyttö- tai poikaystäviä, joita emme molemmat tunne. Tämän vuoksi olemme pohtineet, että täytyykö meidän silti lähettää kutsu avecilla. Kuitenkaan yksikään näistä ei tulisi häihin tuntematta ketään, vaan he tuntevat muita vieraita. Tämän vuoksi minusta ainakin on ihan perusteltua, että he eivät saa avec kutsua. :)

Ketä te kutsutte häihin? Aiotteko kutsua kaukaisetkin sukulaiset? Mitä mieltä te olette plus one kutsuista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikka,

ilahdun paljon kommenteista! Ne auttavat minua kehittämään blogiani sekä varmasti avartavat silmiäni, kiitos jo etukäteen. :)